Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy Északi Mesterlövész Találkozó 2010. Meghívó

2010.01.30

 

 

Kép


!!! Great Northern Sharpshooting Trial !!!

 

2010. május 7-9. Fort Dorog
Invitation!
 

 

A Dorog Városi Lőtér és a Pomáz Rangers meghív minden, a Vadnyugat világát szerető elöltöltő fegyveres lövészt, obsitos északi vagy déli katonát, marhapásztort, trappert, goldminert és prérikódorgót az első ízben megrendezésre kerülő Nagy Északi Mesterlövész Találkozóra!

A Találkozó Fort Dorog lőterén kerül megrendezésre, 2010. május 7. és 9. között, a 2510 Dorog, Pataksor-alsó 51. alatt. Dorog megközelíthető Budapest felől a 10-es úton. A lőtér megtalálható a mellékelt térképvázlat szerint, illetve:

GPS É47°43’6.85” K18°44’56.16”Kép

A lőtér mellett lehetőség van sátorozásra, tisztálkodási lehetőség biztosított, a lőtéren büfé fog üzemelni, valamint meleg étellel is készülnek majd. Finom lesz!

 

A Találkozó szórakoztató rendezvény, a legkitűnőbb Sharpshootereket díjazni fogjuk. A részvétel feltétele a vidám küzdeni akarás, valamint az elöltöltő fegyveres vizsga, lövész sportegyesületi tagság, és a hatályos jogszabályoknak megfelelő, MKH kártyás, muzeális jellegű elöltöltő fegyverzet. A pontlövész számokhoz szükséged lesz legalább egy (illetve ahány féle számban szeretnéd megméretni magad, annyi féle) nyíltirányzékú csappantyús puskára (diopteres irányzék kizárólag a Sharps és a Quigley versenyszámban megengedett) és egy csappantyús revolverre. A western számokhoz pedig egy nyíltirányzékú csappantyús puskára, két csappantyús revolverre (akinek csak egy van, az se essen kétségbe, biztos talál a lövészbarátai közül valakit, aki kölcsönöz neki a helyszínen még egyet), és amennyiben van, akkor egy kétcsövű elöltöltő sörétes puskára. Sörétes puskát belevalókkal a rendezők külön térítés ellenében a helyszínen tudnak kölcsönözni.

A Találkozó megemlékezés a Vadnyugat hősei előtt, ezért minden résztvevőt arra kérünk, hogy lehetőségei szerint korhű jelmezt öltsön, vagy legalább egy-két kiegészítővel jelezze a Vadnyugat világához tartozást. Lőállásba csak fejfedőben (kalap, katonasapka, keménykalap, női kalap, indián fejdísz, stb.), hosszú nadrágban, hosszú ujjú ingben (kivétel hölgyek esetében a korhű ruha) és zárt lábbeliben állhat Sharpshooter. A nézők, családtagok és szurkolók esetében nincs megkötés.

Kép

Pontlövész versenyszámok:

Trapper: nyíltirányzékos, gömblövedékes puska. 50 m. 13 lövés, a 10 legjobbat értékeljük.

Sharps: nyílt vagy diopteres irányzékú hátultöltő perkussziós puska, (Sharps, Smith, Gallager, stb.) 50 m. 13 lövés, a 10 legjobbat értékeljük.

Hadi: nyílt irányzékú hadipuska. 50 m. 13 lövés, a 10 legjobbat értékeljük.

Quigley: nyílt vagy diopteres irányzékú, elöl- vagy hátultöltő perkussziós puska, tetszőleges lövedékkel. 50 m. kieséses rendszerben.

Six-shooter: nyitott vagy zárkeretes csappantyús revolver. A revolver dobja hat kamrára is tölthető. 25 m. 13 lövés, a 10 legjobbat értékeljük.

General Sheridan: csapatverseny, bármilyen nyílt vagy diopteres irányzékú, elöl- vagy hátultöltő perkussziós puska, tetszőleges lövedékkel. 50 m. Kieséses rendszerben.

 
Western versenyszámok:

Cairo Saloon: 1 db. nyíltirányzékú csappantyús puska, 1 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

The Good and the Ugly: 1 db. nyíltirányzékú csappantyús puska, 1 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

Llano Estacado: 1 db. nyíltirányzékú csappantyús puska, 2 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

Long way: 1 db. nyíltirányzékú csappantyús puska, 1 db kétcsövű sörétes puska, 2 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

Good luck wheel: 2 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

The great stagecoach robbery: 1 db. nyíltirányzékú csappantyús puska, 1 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

The Photographer: 1 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető!

Duel to the death: 1 db. csappantyús revolver. A revolver kizárólag öt kamrára tölthető! Kieséses rendszerben.

 

Kép


A Nagy Északi Mesterlövész Találkozó programja:

 
2010. május 7. péntek:

13:00 Megnyitó, zászlófelvonás.

13:15 – 14:00 Nevezési visszaigazolások leadása, nevezési díj befizetése, a tesztlap és a kitűző átvétele, felkészülés az első pontlövész számokra.

14:00 – 18:00 Pontlövész számok meglövése.

18:30 Zászló levonása, napi program zárása.

Este hozott hazai anyagokból szalonnasütés a közös tűznél, beszélgetés és különböző élvezeti cikkek (dohányneműk és alkoholfélék) élvezete.

 
2010. május 8. szombat:

08:00 Megnyitó, zászlófelvonás.

08:15 – 09:00 Nevezési visszaigazolások leadása, nevezési díj befizetése, a tesztlap és a kitűző átvétele, felkészülés a maradék pontlövész számokra, valamint a western számokra.

09:00 – 12:00 Pontlövész és western számok meglövése.

12:00 – 13:00 Ebéd.

13:00 – 18:00 Western számok meglövése.

18:30 Zászló levonása, napi program zárása.

19:00 Vacsora.

 
2010. május 9. vasárnap:

08:00 Megnyitó, zászlófelvonás.

08:15 – 09:00 Felkészülés a western számokra.

09:00 – 12:00 Western számok meglövése.

12:00 – 13:00 Ebéd.

13:00 – 16:00 Western számok meglövése.

17:00 Díjkiosztó ünnepség, tombolasorsolás, zászló levonása, búcsúzkodás.

 

Kép

A Nagy Északi Mesterlövész Találkozóra KIZÁRÓLAG az Interneten lehet nevezni, legkésőbb 2010. május 2.-án 24:00-ig! A nevezésről minden Sharpshooter e-mail visszaigazolást kap 2010. május 4.-én 24:00-ig. Ennek a visszaigazolásnak a birtokában lehet indulni a Nagy Északi Mesterlövész Találkozón. Mivel a program gazdag, sok időt vesz igénybe a megszervezése és lebonyolítása, ezért a szervezőknek idejében tudniuk kell a résztvevők számát, érkezésének idejét, valamint hogy hány pontlövő számot kívánnak meglőni. Ennek a birtokában tudunk pályabeosztást készíteni és zavartalan versengést biztosítani mindenkinek.

 

A nevezési díj a három napra 6000.- Ft/fő. A Nagy Északi Mesterlövész Találkozó NEM naponkénti versengés, ezért nincs lehetőség csak szombati, vagy csak vasárnapi nevezésre. Azok a Sharpshooterek akik megtehetik, jöjjenek már pénteken reggel vagy délben, így elsőként tudnak sátrat verni, ráhangolódni a Nagy Északi Mesterlövész Találkozóra, és ők aznap már meg tudják lőni a pontlövész számaikat, ezzel is tehermentesítve a pénteki napot. Ezen kívül ők még részesei lesznek egy remek hangulatú közös szalonnasütésnek, hozott anyagból. A büfé ekkor már működni fog, mindenféle folyadékok ott is beszerezhetőek lesznek. A szombati ebéd és a vacsora, valamint a vasárnapi ebéd megoldható egyénileg is, de a szervezők gondoskodni fognak finom meleg ételekről, tetszés szerint lehet majd belőlük vásárolni. A napi étlap reggel kerül kihirdetésre, ekkor kell leadni az igényeket, és ennek tudatában fogják elkészíteni a megfelelő számú adagot, melyet elfogyasztáskor kell fizetni. Reggeli hozott anyagból, vagy a büfében vásárolt szendvicsekkel, zsíros kenyérrel oldható meg. A büfé kávét is főz. Kép

Nevezéskor minden Sharpshooter kap egy számmal ellátott kitűzőt, ez lesz egyben a tombolajegye is, amivel részt vehet a vasárnapi sorsoláson, valamint egy tesztlapot, amit szombat estig kitöltve le kell adni a sheriff irodájában. A tesztlapot legjobban kitöltő Sarpshooter tárgyjutalomban részesül a vasárnapi díjkiosztón. Érdemes kellőképp felkészülni a fegyverek működéséből, történelméből, a Függetlenségi-, Mexikói- és Polgárháborúból, western filmekből és irodalmi alkotásokból, hogy minél nagyobb eséllyel indulhassatok neki a tesztlap kitöltésének.

 

A pontlövész számok győzteseit számonként külön-külön díjazzuk, az első helyezettek kupát, érmet és oklevelet, a második és harmadik helyezettek érmet és oklevelet kapnak. Kivétel a Quigley versenyszám, ahol csak az első helyezett kap díjat (kupa helyett meglepetést, érmet és oklevelet), mivel ez egyenes kieséses rendszerű versenyszám lesz, valamint a General Sheridan csapatverseny – mely szintén kieséses rendszerű – ahol a győztes csapat tagjai oklevelet kapnak.

 

A western számok eredményei – a párbaj kivételével – mind összesítésre kerülnek, és a legalacsonyabb lőidőt elért Sharpshooter a győztes. Itt nem lesznek számonkénti értékelések, ezért érdemes a teljes versengésben részt venni, mert csak ez biztosítja az esélyt a győzelemre. A western számok győztese kupát, érmet és oklevelet kap, a második, harmadik helyezett érmet és oklevelet. A párbaj győztese érmet és oklevelet vihet haza.

 

A Nagy Északi Mesterlövész Találkozón is érvényesek a minden lőtérre vonatkozó biztonsági szabályok, de néhány dolgot még külön is kiemelnénk. A fegyvereket porra és golyóra tölteni kizárólag a kijelölt töltőasztalokon, illetve pontlövészetnél a lőállásban szabad. Csappantyúzni pontlövészetnél a lőállásban, western számoknál a kijelölt csappantyúzó asztalon, a töltőbíró jelenlétében és felszólítására szabad. Western számoknál a porra-golyóra töltött revolvert azonnal tokba kell rejteni, a puska csöve kizárólag a golyófogó felé, illetve felfelé mutathat. A csappantyúzott revolvert a csappantyúzó asztalnál azonnal tokba kell rejteni, úgy, hogy a kakas üres kamrán nyugszik. A csappantyúzott puska csöve kizárólag az ég felé, illetve a feladat szerinti asztalon elhelyezve lőirányba mutathat. A lőállást csak a fegyverek töltetlenségének bemutatása után lehet elhagyni. Mivel a western számoknál a revolvert a tokból vesszük elő, felhívjuk mindenkinek a figyelmét a 170 fokos szabályra! Ebből következően a revolver megpörgetése még üres állapotban is szigorúan tilos! A találkozó során az általános lőtéri szabályokon kívül a SASS versenyszabályzatban foglaltak érvényesek. A lövészetvezető utasításait minden Sharpshooter köteles végrehajtani, döntéseit nem vitathatja!

 

Minden Sharpshooternek eredményes vetélkedést, a nézőknek jó szórakozást kívánunk!

 

 

 

Kép

Árvai Imre                                                            M.G. Rooster

              Dorog Városi Lőtér                                                    Pomáz Rangers