Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi libaerőleves

2009.01.15
Tavaszi libaerőleves
 
 
Hozzávalók:
1 csomag (3 darab) libafarhát,
pár szem bors,
1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 kis darab zellergumó,
zellerzöld,
petrezselyem,
Delikát ételízesítő,
őrölt gyömbér,
só,
orsótészta.
 

Elkészítés:
A farhátakat lehájazzuk (a leszedett hájat kisütve isteni libatöpörtyűt és libazsírt süthetünk ki), feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, hozzáadjuk a sót, a Delikátot, az őrölt gyömbért, pár szem borsot, a zeller zöldjét, a hagymát félbevágva, a fokhagymagerezdeket, és lassú tűzön két órán keresztül főzzük. A levet egy másik lábosba átszűrjük (a főtt farhát-daraboknak a kutyák nagyon fognak örülni), hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és addig főzzük, amíg majdnem puha nem lesz. Ekkor belefőzzük az orsótésztát is. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

 

Jó étvágyat!

M.G. Rooster

Némethy Géza

2006.