Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikás medvevadász-krumpli

2009.01.05
Paprikás medvevadász-krumpli
 
 
Hozzávalók:
10 kg krumpli,
1,3 kg hagyma,
0,2 kg fokhagyma,
3 kanál zsír,
0,5 kg füstölt szalonna,
2,5 kg füstölt kolbász,
őrölt bors,
1,5 zacsi (37,5 g) köménymag,
pirospaprika,
csípős Piros Arany,
ketchup,
só.
 
Elkészítés:
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és a zsíron kiolvasztjuk, töpörtyűvé sütjük. Beleszórunk kb. egy zacsi köménymagot, kicsit hagyjuk pattogni. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és azt is beledobjuk a bográcsba, megdinszteljük üvegesre. Az apróra vágott fokhagyma következik, kicsit együtt is kevergetjük-pirítjuk. Jön a felkarikázott kolbász, addig kevergetjük, amíg elkezdi szépen megfesteni a szaftot, aztán hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, a pirospaprikát, ketchuppal és csípős piros Arannyal, a maradék köménnyel, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kezdetben fedő alatt, később fedő nélkül készre főzzük. Uborkával, csalamádéval kínáljuk.
 

Jó étvágyat, medvevadászok!


M.G. Rooster

Némethy Géza

2006.