Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikás medvevadász-krumpli

2009.01.05
Paprikás medvevadász-krumpli
 
 
Hozzávalók:
10 kg krumpli,
1,3 kg hagyma,
0,2 kg fokhagyma,
3 kanál zsír,
0,5 kg füstölt szalonna,
2,5 kg füstölt kolbász,
őrölt bors,
1,5 zacsi (37,5 g) köménymag,
pirospaprika,
csípős Piros Arany,
ketchup,
só.
 
Elkészítés:
A füstölt szalonnát felkockázzuk, és a zsíron kiolvasztjuk, töpörtyűvé sütjük. Beleszórunk kb. egy zacsi köménymagot, kicsit hagyjuk pattogni. A hagymát apró kockákra aprítjuk, és azt is beledobjuk a bográcsba, megdinszteljük üvegesre. Az apróra vágott fokhagyma következik, kicsit együtt is kevergetjük-pirítjuk. Jön a felkarikázott kolbász, addig kevergetjük, amíg elkezdi szépen megfesteni a szaftot, aztán hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, a pirospaprikát, ketchuppal és csípős piros Arannyal, a maradék köménnyel, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kezdetben fedő alatt, később fedő nélkül készre főzzük. Uborkával, csalamádéval kínáljuk.
 

Jó étvágyat, medvevadászok!


Megagéza 2006.