Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkés fajita vörösbabbal

2009.08.25

 

Kép

 

Csirkés fajita vörösbabbal

 

Pat O’Connor, a volt fejvadász, és Moses Ackermann, a hajdani Maverick Kid éhesen rontottak be a konyhába.
- Édesem, Lolitám, kora hajnal óta nyeregben vagyunk, de végre hazaértünk a frissen befogott vadlovakkal! – lelkendezett Moses, miközben megölelte feleségét. – Csodálatos állatokat fogtunk be, van köztük egy csődör, aminek olyan a színe, mint a kifényesített vörösréznek, és micsoda tartása van!
- Ezt hagyjuk későbbre – szólt közbe O’Connor, – addig is készítsen nekünk gyorsan valami finomat, még mielőtt éhen halunk! Majd főzés közben Moses elmesél mindent, én addig megnézem Maryt és a kis Maureent.
- Reggel vágtam csirkét – mondta Lolita, – csinálhatok hamar egy kis vörösbabos, csirkés fajitát. Jó lesz?
- Persze hogy jó lesz, csak csinálja már! – ment ki az ajtón O’Connor. Lolita nekilátott, Moses pedig letette kalapját, kényelmesen elhelyezkedett a fal melletti padon, és mesélni kezdett.
- Szóval az a gyönyörű csődör, és van néhány remek kanca is, pompás tenyészállatok lesznek. A Pulykafarok völgyben bukkantunk rájuk, a csődört elég nehezen kaptuk el, de amikor már rajta volt a lasszó, a többi ló kezesen követte.
Moses csak mesélt, mesélt, tele élményekkel, miközben Lolita elkészítette a csirkés fajitát vörösbabbal.

 Mi most egy még gyorsabb változatot főzünk, mert nekünk a boltokban sok félkész hozzávaló kapható.
 

Hozzávalók:

Egy csomag készen kapható tortilla.
A tortillához, amennyiben nem készen vesszük, hanem inkább mi készítjük:
300 g liszt,
100 g kukoricaliszt,
2 kiskanál só,
1 sütőpor,
3 evőkanál olaj,
kb. 2,5 dl víz.

Gyorsan összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, nagyon vékony, kerek lepényeket nyújtunk belőlük, és forró, száraz platnin kisütjük őket, majd letakarjuk, hogy puha, tekerhető legyen.
 
A töltelékhez, amit a tortillába tekerünk:
400 g csirkemellfilé,
1 doboz vörös (kidney) babkonzerv,
1 zacskó Fajita Mix fűszerkeverék,
1 csilipaprika (macskapöcse paprika),
2 gerezd fokhagyma,
3 szál újhagyma,
1 piros kaliforniai paprika,
Tabasco szósz vagy Erős Pista,
olaj.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, két evőkanál olajjal és a fűszerkeverék felével alaposan összeforgatjuk, fél órát pihentetjük, hogy a hús kellőképp átpácolódjon. 3 evőkanál forró olajon a karikára vágott csilit megpörköljük. Rádobjuk a csirkecsíkokat, és körbepirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverék másik felével, felöntjük egy dl vízzel, beletesszük a kipréselt fokhagymákat, a zöldjével együtt karikára vágott újhagymákat, a felkockázott kaliforniai paprikát és a lecsöpögtetett vörösbabot. Meglocsoljuk ízlés szerinti mennyiségű Tabasco szósszal, és összerottyantjuk. A kész ragut belecsomagoljuk a tortillákba.
 
Tálaláshoz:

Fejessaláta, újhagyma, piros kaliforniai paprika. Mexikói Coronita sör illik hozzá, vagy valami magyar világos sör, amibe egy kis lime levet (esetleg sima citrom levét) csavarunk.

 
Jó étvágyat!
 
M.G. Rooster
Némethy Géza
2009.