Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Afrikai harcsafilé tokaji aszúban párolva

2009.01.03
Afrikai harcsafilé tokaji aszúban párolva
 
 
 
Hozzávalók két személyre:
2 nyúzott afrikai harcsafilé,
1,5 dl tokaji aszú,
kevéske olaj,
1,5 dl főzőtejszín,
1 fürt szőlő,
őrölt bors,
só.
 

Elkészítés:
A harcsafilét felkockázzuk, sóval, őrölt borssal átforgatjuk, és kicsit pihentetjük. A serpenyőben kevés olajat hevítünk. Beledobjuk a halkockákat, és kicsit megpirítjuk. Mellétesszük a szemelt, kimagozott szőlőt, és egy deci tokaji aszút és együtt pároljuk. Ha megpárolódott, hozzátesszük a főzőtejszínt, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk, és beleöntjük a maradék fél deci aszút. Összerottyantjuk. Petrerzselymes rizzsel tálaljuk, paradicsom karikával és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat!

M.G. Rooster

Némethy Géza

2006.